آیین اختتامیه مسابقه معماری طراحی شهرک مسکونی حافظ، متعلق به گروه توسعه ابنیه حافظ با اعلام برندگان این مسابقه پایان یافت.

به گزارش واحد ارتباطات گروه توسعه ابنیه حافظ، آیین اختتامیه مسابقه معماری طراحی شهرک حافظ با حضور دکتر «مجتبی شیروانی» قائم‌مقام بانک ایران‌زمین، دکتر «سید مهدی هدایت» مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، دکتر «تورج فرهادی» شهردار منطقه ۱۹ شهر تهران، دکتر  «عباس فارسی» مدیرعامل شرکت توسعه تجارت داتام، دکتر «روزبه ظهیری‌هاشمی» مدیرعامل گروه توسعه ابنیه حافظ و جمعی از معماران برجسته ایران و تمامی شرکت‌کنندگان در این مسابقه در روز یکشنبه، ۷ اسفند ماه ۱۴۰۱ برگزار شد.

در این مراسم که با گرامیداشت یاد و خاطره استاد ایرج کلانتری، به عنوان رییس فقید هیئت داوران این مسابقه آغاز شد، مهندس «حسین شیخ زین‌الدین» به عنوان یکی از قدیمی‌ترین همکاران و دوستان استاد کلانتری در سخنانی با بیان برخی از ویژگی‌های اخلاقی و حرفه‌ای استاد کلانتری گفت: کسب دستاورد نیازمند خلاقیت است و خلاقیت نیز موجب ایجاد تغییر و به پیش بردن امور می‌شود که در موضوع معماری بسیار حایز اهمیت است. البته وجود خلاقیت در معماران معمولی و بازی‌گوش منجر به تخریب می‌شود، در حالی‌که این خصوصیت در انسان‌های بزرگ باعث احترام و ارتباط گرفتن ایشان با زمینه و بافت موجود در واقعیت می‌شود؛ به عبارت دیگر، ترکیب خلاقیت، فردیت و احترام به زمینه باعث ایجاد تمدن می‌شود و استاد کلانتری در طول عمر حرفه‌ای و هنری خود، وظیفه تمدنی خود را ایفا کرد.

بر اساس این گزارش، مهندس «علیرضا مستعانی» معاون فنی و راهبری اجرایی هلدینگ گروه توسعه ابنیه حافظ و مدیر مسابقه طراحی شهرک مسکونی حافظ نیز در این آیین، با ارایه در گزارشی به تشریح فرآیند برگزاری این مسابقه پرداخت و گفت: این مسابقه در راستای پیشبرد فاز نخست تفاهم‌نامه امضا شده میان بانک ایران‌زمین و گروه توسعه ابنیه حافظ با شهرداری تهران درباره پروژه‌های شش‌گانه موجود در مناطق ۱۸ و ۱۹ و با حضور ۱۰ شرکت برتر معماری برگزار و فرآیند داوری نیز در دو جلسه، جلسه نخست بدون حضور شرکت‌کنندگان و جلسه دوم با حضور تمامی شرکت‌کنندگان برای دفاع از طرح ارایه شده، برگزار شد.

وی ویژگی خاص این مسابقه را اجرا شدن پروژه به صورت قطعی دانست و افزود: یکی از شاخصه‌ها و اهداف اصلی درخواست شده در آیین‌نامه مسابقه، قابلیت اجرایی شدن آن و شاخصه دیگر، وفاداری تمام طراحی‌ها و شرکت‌کنندگان به اهداف بیان شده بود که در عرف معمول مسابقه‌های معماری، موضوع بدیعی است.

مهندس مستعانی با تاکید بر فشردگی زمان این مسابقه، اضافه کرد: خوشبختانه تمام شرکت‌کنندگان توانستند طرح‌های با کیفیت و مستندات لازم را در زمان مقرر ارایه دهند که به همین دلیل از ایشان تشکر می‌کنم.

وی همچنین از همه همراهان از جمله مدیران بانک ایران‌زمین، شهرداری تهران، سازمان نوسازی شهرداری تهران، شرکت توسعه تجارت داتام و به ویژه هیئت داوران و همچنین دکتر بهنوا به عنوان دبیر مسابقه تشکر و قدردانی کرد.

بر مبنای این گزارش، در ادامه این مراسم مهندس علی نقوی‌نمینی به عنوان نماینده هیئت داوران ضمن گرامیداشت یاد استاد کلانتری، رییس فقید هیئت داوران، بیانیه هیئت داوران را قرائت و تاکید کرد: ضمن عرض تبریک به همه شرکت‌کنندگان که توانستند در این زمان محدود و فشرده و البته فضای سخت جامعه، آثار شایسته‌ای ارایه دادند باید اعلام کنیم که فرآیند داوری با توجه به کیفیت آثار بسیار سخت و مشکل بود؛ از این رو، در کنار سه طرح برتر، دو طرح نیز به عنوان شایسته قدردانی انتخاب شدند.

بر اساس این بیانیه، مهندس «صفار» از صفار استودیو و مهندس «تورج میربهاء» از استودیو معمار کتوم به دلیل ارایه پاسخ متفاوت برای حل مسئله مسابقه و همچنین ارایه بلوک‌های کارا و فضای جمعی صحیح، شایسته قدردانی از سوی هیئت داوران برگزیده شدند. همچنین مهندس «رحیمی‌زاده» از دفتر معماری کالبد حایز رتبه سوم و مهندس «صالحی‌واثق» از استودیو واال مقام دوم را در این مسابقه به خود اختصاص داد و مهندس «علی اندجی‌گرمارودی» از شرکت طراحان کالبدی معاصر رتبه اول مسابقه معماری طراحی شهرک مسکونی حافظ را کسب کرد.

گفتنی است؛ قدردانی از اعضای هیئت داوران، شامل: زنده‌یاد استاد ایرج کلانتری، مهندس علی نقوی‌نمینی، دکتر محمدجواد مهدوی‌نژاد، مهندس سینا احمدی، دکتر روزبه ظهیری‌هاشمی و جناب آقای مهندس احمد فرشچیان از سوی قائم‌مقام بانک ایران‌زمین و مدیرعامل شرکت توسعه تجارت داتام یکی دیگر از بخش‌های این مراسم بود.